Μπορείς να κάνεις πρωταθλητισμό; Απόδειξη… | Blog

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το Σάββατο που θα είναι γεμάτο Άρη και τις προκλήσεις σε μπάσκετ και ποδόσφαιρο.

  • Κομβικό το ματς με την Λαμία

Γεμάτη Άρη είναι η σημερινή μέρα. Πρεμιέρα στην Α1 με δύσκολο παιχνίδι κόντρα στην ΑΕΚ, και λίγο
αργότερα ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι με αντίπαλο την Λαμία.

Δύο παιχνίδια στα οποία ο Άρης θέλει τη νίκη για διαφορετικούς φυσικά λόγους και με την σημασία των αγώνων προφανώς να διαφέρει.

Ξεκινώντας από το πρώτο χρονικά παιχνίδι ο Άρης, που και ανέτοιμος είναι και με απουσίες θα παίξει κόντρα στην ΑΕΚ, θέλει την στήριξη του κόσμου του ώστε να πολλαπλασιάσει τις πιθανότητες να ξεκινήσει με το δεξί στην Α1. Με μία προσθήκη, που κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα βρίσκεται, ο Άλκινς, με πίστη για μία καλή εμφάνιση και την
πρώτη νίκη σε επίσημο ματς φέτος κόντρα στην ενισχυμένη και σαφώς καλύτερη από πέρσι, Ένωση.

Δεν χρειάζεται να κάνω ιδιαίτερη ανάλυση σε αυτό το παιχνίδι. Ο Άρης για να κερδίσει πρέπει να έχει σε καλή μέρα παίκτες σαν τον Τολιόπουλο και τον Ντε Τζούλιους, αλλά και τον Μαντζούκα με τον Μποχωρίδη, ο Μπανκς να μείνει στο παιχνίδι απέναντι στους ψηλούς της ΑΕΚ, ο Ρόμπερτς να επαναλάβει την εμφάνιση με την Τουρκ, να
εμφανιστούν Νόλει και Γουντμπερι και…άμυνα, άμυνα, άμυνα. Αρκεί βέβαια να τον αφήσουν να παίξει άμυνα, κυρίως ο Παπαδημητρίου και ο…Τηγάνης που πέρσι όπου βρήκε τον Άρη έδωσε…ρεσιτάλ. Σε κάθε περίπτωση το μπάσκετ χρειάζεται υπομονή και είμαι βέβαιος ότι με την επιστροφή των 2 βασικών Αμερικανών η ομάδα θα παίζει όπως πρέπει και την θέλουμε. Το έχω ξανασημειώσει, θεωρώ εγγύηση για αυτό την παρουσία του Καστρίτη.

Κομβικό το ματς με την Λαμία

moron_michailidis_intime

Μόλις τελειώσει το μπάσκετ, φύγαμε για Βικελίδης με τον Άρη να φιλοξενεί την Λαμία του Λεωνίδα Βόκολου. Αν και ήθελα να…διώξω εγώ τον Σατσιά (δεν μου έκανε κάτι ο άνθρωπος, αλλά ήταν εμφανέστατο ότι δεν τον σήκωνε το κλίμα άλλο στην Λαμία), νομίζω ότι η Λαμία που πέρσι έκοψε 5 βαθμούς από τον Άρη με την φετινή, δεν έχει καμία απολύτως σχέση. Δεν υπάρχουν παίκτες όπως ο Σλίβκα, ο Τσιλούλης, ο Καρλίτος, ακόμα και ο Παπαδόπουλος στην άμυνα, σήμερα μάλιστα θα απουσιάζει και ο καλός Φουρτάδο. Η αλήθεια είναι πώς και το κλίμα είναι τελείως διαφορετικό φέτος και προφανέστατα ο Άρης δείχνει πολύ καλύτερος σε σχέση με την σεζόν που πέρασε και αναμένεται η ομάδα της Φθιώτιδας να παίξει σύστημα…λεωφορείο.

Άρα τι πρέπει να κάνει ο Άρης; Πρέπει να μπει από το πρώτο λεπτό και να δείξει στους παίκτες της Λαμίας πως βαθμούς θα πρέπει να κοιτάξουν να πάρουν σε κάποιο άλλο παιχνίδι. Όταν έχεις κερδίσει Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ μέσα σε μία εβδομάδα, προβληματίζεσαι για την Λαμία; Αν παίξεις όπως με τον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο προφανώς και όχι. Αν παίξεις όπως με τον ΟΦΗ στο πρώτο ημίχρονο, μπορείς κάλλιστα να πετάξεις την καρδάρα με το γάλα που μάζεψες με τόσο κόπο.

Και δεν είναι μόνο αυτό, καθαυτό το παιχνίδι με την Λαμία. Ο Άρης καλείται σήμερα και σε κάθε ανάλογο παιχνίδι με «μικρότερους» αντιπάλους να αποδεικνύει ότι φέτος κάνει πρωταθλητισμό. Με νίκη το βράδυ πάει στους 14 βαθμούς και υπό προϋποθέσεις μετά την διακοπή με νίκη και επί της Καλλιθέας μπορεί να είναι ακόμα και πρώτος, καθώς οι άλλοι 4 μεγάλοι παίζουν μεταξύ τους.

Φυσικά σήμερα το μυαλό θα είναι μόνο στο ματς με την Λαμία, αυτό πρέπει να πάρει ο Άρης και θα το πάρει εφόσον οι παίκτες μπουν με την κατάλληλη νοοτροπία. Ο Καρυπίδης τους τα είπε, ο Μάντζιος τους τα είπε, άπαντες χτυπάμε τις καμπάνες της προσήλωσης στον στόχο, της προσπάθειας που πρέπει να είναι ανάλογη των ντέρμπι, της αποτελεσματικότητας, της σοβαρότητας, του πάθους, των πολλών τρεξιμάτων, της κυριαρχίας μέσα στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό. Η μπάλα σήμερα είναι στα πόδια των παικτών και μπορούν να μετατρέψουν σε γιορτή το παιχνίδι, να κερδίσουν και άλλο από τον κόσμο της ομάδας που πικραμένος έχει μείνει στο πέρσι, να έχουν με την Καλλιθέα ακόμα περισσότερο κόσμο και ακόμα περισσότερο, ακόμα περισσότερο κάθε φορά που θα αποδεικνύουν ότι φέτος κάνουν πρωταθλητισμό.

Συστήματα, ενδεκάδες, διατάξεις κτλ. περνάνε σε δεύτερη μοίρα, αν και εφόσον οι παίκτες του Άρη κάνουν όσα έλεγαν ότι θα κάνουν σε όποιους τους έπιαναν στο Παλέ μεσοβδόμαδα, στις υποσχέσεις που δίνουν στην διοίκηση και τον προπονητή τους, το κυριότερο όμως την υπόσχεση που έδωσαν στους εαυτούς τους.

Πάμε να γεμίσουμε το Παλέ, πάμε να γεμίσουμε το Βικελίδης. Πάμε για 2 νίκες στο πρώτο ΣΚ του Οκτώβρη που είναι γεμάτος με προκλήσεις.

ΥΓ1 Θέλω να βοηθήσει το ματς να πάρουμε και μία γεύση από Κουάισον. Θεωρώ ότι αυτός ο παίκτης μπορεί να δώσει πάρα πολλά στον Άρη και πιθανόν σήμερα να πάρει τα πρώτα λεπτά συμμετοχής. Αν δεν πήγαινα για δουλειά στο γήπεδο σίγουρα θα ήταν ένα επιπλέον κίνητρο για την προσέλευση μου στο Βικελίδης. Λέτε και να σκοράρει κιόλας ή θα αφήσει τον Ντιαντί μόνο του; Αν και…τρώγομαι για Μόντσου σήμερα…

ΥΓ2 Να κάνω μία ερώτηση; Αφού ο ΠΑΟΚ παίζει μπαλάρα, αφού ήταν πολύ καλύτερος από τον Άρη και την Στεάουα και απλά ήταν…άτυχος, γιατί μπήκε πρόστιμο από την διοίκηση; Και όταν λέμε…διοίκηση ποιον εννοούμε; Γιατί στις νίκες εύσημα έδινε ο Ιβάν, στις ήττες γιατί βγαίνει από το κάδρο. Α, και μία απορία. Πρόστιμο έφαγαν μόνο οι παίκτες ή και το προπονητικό τιμ; Και μια που έπιασα τις προβλέψεις, έναν σκόρερ Γιαννιώτα θα τον προτιμήσω στην Λιβαδειά… Πόσο δίνει στη Novibet βρε παιδιά να σκοράρει το Αρειανάκι;

Subscribe

Related articles

Το απόρθητο κάστρο του ΑΠΟΕΛ απέναντι στην ΑΕΚ

Το ΓΣΠ αποτελεί απόρθυτο κάστρο για την ΑΕΚ...

Με Νέιρα στις Σέρρες ο ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ θα ταξιδέψει στις Σέρρες, έχοντας στην...

Κλήθηκαν κανονικά στην εθνική Σλοβενίας οι Σπόραρ και Τσέριν, εκτός ο Βέρμπιτς

Ο προπονητής της εθνικής Σλοβενίας, Ματίας Κεκ κάλεσε...

Ο «Κάκου» είναι η ευρωπαϊκή εγγύηση της Ομόνοιας

Με αφορμή τα δυο τέρματα που πέτυχε ο...

«Το στοίχημα είναι να έρχεται στο ΟΑΚΑ όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος»

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Παναθηναϊκού, Σταμάτης Γαρρής μίλησε...

Χωρίς Γουίλιαν και Τσικίνιο ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό

Ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ αποφάσισε να μην συμπεριλάβει...