Με σπασμένα φρένα ο Ελ Κααμπί: Τα ρεκόρ που κυνηγάει ο τρομερός Μαροκινός σε Ευρώπη και Ελλάδα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΔΕΛΛΗΣ

Ο Ελ Κααμπί έχει έξι γκολ σε οκτώ αγώνες στο Europa League και στο πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας ένα γκολ ανά 100 λεπτά. Έφτασε τον Ντέταρι στα 39 γκολ με τον Ολυμπιακό και θέλει να ξεπεράσει τον Ριβάλντο. Είναι ο δεύτερος ερυθρόλευκος σκόρερ στην Ευρώπη (18 γκολ), πίσω μόνο από τον Ελ Αραμπί (20), τον οποίο ετοιμάζεται να προσπεράσει.

Ασταμάτητος ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί μπήκε με τα φρένα σπασμένα και σε αυτή τη σεζόν και δικαιολογεί τη μεγάλη προσπάθεια του Ολυμπιακού το περασμένο καλοκαίρι να του ανανεώσει το συμβόλαιο του. Ο Μαροκινός σέντερ φορ είναι μαζί με τον Γουίλιαν οι πιο ακριβοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές της πειραϊκής ομάδας και ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ περιμένει πολλά από εκείνους.

Σε ό,τι αφορά τον διεθνή Αφρικανό επιθετικό, πέτυχε έξι γκολ τις τελευταίες 33 ημέρες σκοράροντας δύο τέρματα εναντίον της Μπράγκα στο Europa League, άλλα δύο με τη Λαμία και από ένα με τον Άρη και τον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, ο έμπειρος στράικερ σκόραρε στα τρία από τα τέσσερα τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού και θέλει να συνεχίσει να βρίσκει δίχτυα και απέναντι στον Παναθηναϊκό την Κυριακή (6/10) στο ΟΑΚΑ.

Ο 31χρονος επιθετικός έφτασε τα 39 γκολ σε 58 ματς με τη φανέλα του Ολυμπιακού ισοφαρίζοντας τον Λάγιος Ντέταρι στους σκόρερ των “ερυθρόλευκων” και κυνηγάει πλέον τον Τσόρι Ντομίνγκες (40), τον Γρηγόρη Γεωργάτο (42) και τον Ριβάλντο (43). Και όλα αυτά ενώ έχει μόλις 14 μήνες στην Ελλάδα. Μόνο μέσα στο 2024, έχει πετύχει 27 γκολ και συμπεριλαμβάνεται στους κορυφαίους σκόρερ στον κόσμο.

Απειλεί το ρεκόρ του Ελ Αραμπί

Παράλληλα, ο Μαροκινός επιθετικός βρίσκεται στη δεύτερη θέση των σκόρερ του Ολυμπιακού στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, πίσω από τον συμπατριώτη Γιουσέφ Ελ Αραμπί που έχει 20 τέρματα. Ο Ελ Κααμπί έχει πετύχει 18 γκολ μέχρι τώρα και έχει τουλάχιστον άλλους έξι αγώνες στη League Phase του Europa League για να τον ξεπεράσει μέσα στην περίοδο.

Μάλιστα, ο Ελ Κααμπί στις αρχές της εβδομάδας αναδείχτηκε κορυφαίος σκόρερ στον κόσμο για τέταρτο διαδοχικό μήνα, σύμφωνα με την κατάταξη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) για το 2024. Και ο άσος του Ολυμπιακού έχει βάλει πλώρη να διατηρηθεί στην κορυφή και για τον μήνα Οκτώβριο.

Ο Ελ Κααμπί σε 90 λεπτά συμμετοχής στον αγώνα με την Μπράγκα, πέτυχε δύο γκολ, είχε τρία σουτ εντός εστίας του Ματέους, δημιούργησε μία ακόμη μεγάλη ευκαιρία, είχε 37 επαφές με την μπάλα, 17/25 (68%) επιτυχημένες πάσες, 8/16 κερδισμένες μονομαχίες στο έδαφος και στον αέρα, μία ντρίμπλα, ένα τάκλιν και κάλυψε πολλούς χώρους στην επίθεση.

Σχετικά με το Europa League, ο Αφρικανός ποδοσφαιριστής έχει δύο τέρματα σε δύο αγώνες, που σημαίνει ότι πετυχαίνει ένα γκολ ανά 90΄, ενώ στο πρωτάθλημα έχει τέσσερα τέρματα σε έξι ματς -με μέσο όρο χρόνο συμμετοχής 70΄-, δηλαδή σκοράρει ένα γκολ ανά 105΄. Συνολικά και στις δύο διοργανώσεις, ο Ελ Κααμπί πετυχαίνει ένα γκολ ανά 100΄, που είναι εξαιρετική επίδοση και ειδικά για ξεκίνημα της σεζόν.

Subscribe

Related articles

«Πιστή» στην αστάθεια η Ρόμα, επέστρεψε στις γκέλες

Η Μόντσα του βασικού Γιώργου Κυριακόπουλου ύψωσε «μπλόκο»...

«Εξάσφαιρος» Μικρασιατικός, «κόλλησε» στη Βάρη ο Εθνικής

Δείτε τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής των τεσσάρων...

Ντονάτι: «Είναι δύσκολο να παίζεις 70 λεπτά με παίκτη λιγότερο»

Στην αποβολή του Μουτίνιο στάθηκε ο τεχνικός της...

Εκτός αποστολής ο Ντραγκόφσκι εξαιτίας ενοχλήσεων

Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι έμεινε εκτός απόστολής για το...

Εκτός αποστολής ο Ντραγκόφσκι εξαιτίας ενοχλήσεων

Ο Μπαρτλομιέι Ντραγκόφσκι έμεινε εκτός απόστολής για το...

Η 11άδα του Ολυμπιακού για το ντέρμπι στο ΟΑΚΑ (pic)

Με τον Ολιβέιρα να παίρνει τη θέση του τραυματία...

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Live Streaming

Πίκρα και απογοήτευση στο στρατόπεδο του Παναθηναϊκού. Προβλημάτισε ξανά...