Μία γκέλα που τον έριξε πιο βαθιά στη λογική του «παιχνίδι με το παιχνίδι» | Blog

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης γράφει από τη Βοσνία για τον Παναθηναϊκό που βυθίστηκε ακόμα περισσότερο στα προβλήματά του μετά την ισοπαλία με την Μπόρατς, αλλά και τη σημασία της γκέλας ενόψει της συνέχειας στο Conference League.

  • Ο Παναθηναϊκός σε ένα γήπεδο που δεν ήταν «έδρα»
  • Παναθηναϊκός: Μία ακόμα κακή διαιτησία φέτος στην Ευρώπη
  • Στο ταμείο, θα φανεί πόσο θα κοστίσει η γκέλα στον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να σηκώσει κεφάλι, ούτε στη Βοσνία. Οι πράσινοι παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν, δεν μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη απέναντι στην Μπόρατς. Μία ομάδα που, ενδεχομένως, αποτελεί και τον πιο αδύναμο αντίπαλο που έχει βρει απέναντί του το τριφύλλι, τα τελευταία χρόνια.

Δεδομένα, οι Βόσνιοι αποτέλεσαν το πιο χαμηλό εμπόδιο που κλήθηκε η ομάδα να υπερκεράσει, από την ημέρα που επέστρεψε στα Κύπελλα Ευρώπης μετά την μακρά της απουσία. Αυτό διότι ακόμα και η Κυπελλούχος Βουλγαρίας Μπότεφ, που βρήκε απέναντί του ο Παναθηναϊκός το καλοκαίρι στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Europa League, έμοιαζε καλύτερο σύνολο από τους πρωταθλητές Βοσνίας.

Ο Παναθηναϊκός σε ένα γήπεδο που δεν ήταν «έδρα»

Ο Παναθηναϊκός βρέθηκε σε μία έδρα που δεν τρόμαζε. Η ατμόσφαιρα που δημιούργησαν οι οπαδοί των γηπεδούχων δεν ήταν κάτι ιδιαίτερο, ενώ την πάγωσε ακόμα περισσότερο ο Τάσος Μπακασέτας με το γρήγορο γκολ που πέτυχε. Άλλωστε, ο κόσμος του τριφυλλιού ήταν εκεί, για να ωθήσει και αυτός την ομάδα στη νίκη.

Ας σημειώσουμε, μάλιστα, πως δεν σταμάτησαν λεπτό να τραγουδούν παρά την έντονη βροχόπτωση και το γεγονός πως η εξέδρα που τους φιλοξένησε δεν ήταν σκεπαστή. Από τις βραδιές που, τουλάχιστον, από άποψη συνθηκών, θα έχουν να θυμούνται.

Για να επιστρέψουμε, όμως, στο σύνολο του Ντιέγκο Αλόνσο, οι συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί μετά τη συμπλήρωση του πρώτου τετάρτου της αναμέτρησης, έμοιαζαν ιδανικές για να ξεκινήσει ο Παναθηναϊκός με νίκη αυτό του το ταξίδι στη League Phase του Conference League. Παρ’ όλα αυτά, οι πράσινοι δεν αξιοποίησαν τις ευκαιρίες που είχαν τόσο με το σκορ στο 0-1, όσο και μετά την ισοφάριση της Μπόρατς και έτσι περιορίστηκαν στην ισοπαλία.

Ένα αποτέλεσμα, που δεν επιτρέπει στην ομάδα να πατήσει στα πόδια της. Δεν βοηθάει να αποκτήσουν οι ποδοσφαιριστές αυτήν την αυτοπεποίθηση για την οποία είχε μιλήσει την παραμονή του αγώνα, ο Ντιέγκο Αλόνσο.

Είχαν πολύ μεγάλη ανάγκη άπαντες στον οργανισμό του τριφυλλιού μία νίκη που θα τους έδινε την απαραίτητη ώθηση ενόψει του ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό. Ένα ματς στο οποίο το «πρέπει» είναι μεγάλο, προκειμένου ο Παναθηναϊκός να μην μείνει ακόμα πιο πίσω στην κούρσα του τίτλου.

Το χειρότερο, ωστόσο, είναι πως η ομάδα μπαίνει ακόμα πιο βαθιά στη λογική του «πάμε παιχνίδι, με το παιχνίδι». Δεν είναι εύκολο να βαδίζεις σε αυτό το μονοπάτι, η πίεση είναι μεγάλη. Μπορεί να γίνει ασφυκτική. Πριν από το παιχνίδι κόντρα στην Μπόρατς, είχε διαμορφωθεί αυτή η συνθήκη. Όμως, μετά και την ισοπαλία στην πρεμιέρα του Conference League, η πίεση αυξήθηκε. Ο Παναθηναϊκός βυθίστηκε ακόμα περισσότερο, σε μία ήδη προβληματική κατάσταση.

Παναθηναϊκός: Μία ακόμα κακή διαιτησία φέτος στην Ευρώπη

Όλα τα παραπάνω, δεν αναιρούν πως εκτός των δικών του σοβαρών προβλημάτων, ο Παναθηναϊκός στη Βοσνία κλήθηκε να αντιμετωπίσει και μία κακή διαιτησία. Ο Αζέρος φάνηκε ανεπαρκής στο να διαχειριστεί το ματς και αν στη φάση με το σουτ του Μαξίμοβιτς είναι δύσκολο να πει κάποιος αν έπρεπε να καταλογιστεί πέναλτι, η μη αποβολή στην κίνηση καράτε που έκανε ο Κουλάσιν στον Μλαντένοβιτς, δεν έχει καμία λογική.

Στο ταμείο, θα φανεί πόσο θα κοστίσει η γκέλα στον Παναθηναϊκό

Ξεκάθαρη απάντηση στο πόσο θα κοστίσει αυτή η γκέλα σε βαθμολογικό επίπεδο στον Παναθηναϊκό, δεν μπορεί να δοθεί τούτη την ώρα. Ασφαλώς και υπάρχει η πιθανότητα να αυτοί οι βαθμοί να λείψουν στο τριφύλλι, όταν θα έρθει η ώρα να κάνει ταμείο. Παρ’ όλα αυτά, βρισκόμαστε μόλις στο φινάλε της πρώτης αγωνιστικής και υπάρχει περιθώριο το τριφύλλι να ρεφάρει.

Άλλωστε, με εξαίρεση την αναμέτρηση κόντρα στην Τσέλσι που ακολουθεί, ο Παναθηναϊκός έχει μπροστά του μία σειρά τεσσάρων ακόμα αγώνων στους οποίους η δυναμικότητα των αντιπάλων δεν τρομάζει. Για να έχει, όμως, νόημα αυτή η συζήτηση, θα πρέπει πρώτα οι πράσινοι να ανακάμψουν. Να δείξουν ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Εφόσον αυτό συμβεί, με το ρόστερ που διαθέτει ο Παναθηναϊκός, δεν έχει να φοβηθεί κάτι.

Subscribe

Related articles

Γενέθλια και για τον σύνδεσμο της ΑΕΛ

Γενέθλια έχει και ο σύνδεσμος της ΑΕΛ απόψε,...

Ο Τσικίνιο χάνει μάλλον το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

Εξαιρετικά αμφίβολος για το μεγάλο ντέρμπι της Κυριακής...