Λουτσέσκου: «Πριν από μία εβδομάδα ήμασταν ήρωες, οι ήττες περιπλέκουν την κατάσταση»

Ο Ρουμάνος τεχνικός έδωσε το στίγμα του και στη συνέντευξη Τύπου μετά την ήττα του ΠΑΟΚ με 1-0 στην Τούμπα από τη Στεάουα Βουκουρεστίου.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου στις δηλώσεις του στη συνέντευξη Τύπου μετά το 0-1 της Στεάουα τόνισε: «Δεν σκοράραμε και δεν μπορέσαμε να νικήσουμε σε αυτό το παιχνίδι. Είδα και το ματς της Σίτι με την Αρσεναλ και ήταν μία παρόμοια κατάσταση. Έπρεπε να παίξουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και να έχουμε ενέργεια. Είχαμε ευκαιρίες για να σκοράρουμε. Από την άλλη πλευρά δεχθήκαμε γκολ από ένα λάθος που έγινε.

Πρέπει όμως να παίξουμε ποδόσφαιρο. Να επανέλθουμε. Δεν έχουμε το καθαρό μυαλό για να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες που έχουμε. Δεν είμαστε τόσο επιθετικοί και δεν ασκούμε μεγάλη πίεση προς τον αντίπαλο, είτε με την μπάλα, είτε και χωρίς την μπάλα. Υπάρχει στο γήπεδο ο Μπακαγιόκο, αλλά και ο Σβαμπ. Όταν έχεις 10 παίκτες να αμύνονται δεν μπορείς να τους προσπεράσεις όλους. Μου προκάλεσε αναστάτωση μία μεγάλη μπαλιά που πέρασε ο Μιχαηλίδης και ο Κεντζιόρα.

Μετά το τέλος του παιχνιδιού στα αποδυτήρια, είδα στην γρήγορη ανάλυση το ματς. Είδα τα λάθη που μας κόστισαν. Όταν δεν μπορείς να κάνεις τα εύκολα, τότε το θέμα δυσκολεύει. Δεν με κάνει χαρούμενο η συμπεριφορά των επιθετικών μας. Και αυτό χρειάζεται χρόνο για να αφομοιώσουν οι νέοι επιθετικοί τον βαθμό της ομάδας. Αν δεν καταφέρεις να σκοράρεις, τότε τα πράγματα δεν θα πηγαίνουν όπως θέλεις».

Εκτός αυτού τόνισε: «Είναι μία νίκη αυτοθυσίας για τον αντίπαλό μας. Και μία ήττα για εμάς που ήρθε σε ένα παιχνίδι που δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Το πρέσινγκ που άσκησε η Στεάουα δεν μας προξένησε κάποια έκπληξη. Το περιμέναμε. Το παιχνίδι παιζόταν στο μισό γήπεδο καθώς εμείς κάναμε επιθέσεις προς την αντίπαλη περιοχή. Η νίκη της Στεάουα ήταν νίκη θυσίας. Σε εμάς προσδίδεται στο γεγονός ότι δεν είχαμε καθαρό μυαλό. Σε όλες τις ομάδες, σε όλο τον κόσμο συμβαίνει. Είναι μία διαδικασία που πρέπει να περάσει η ομάδα για να προχωρήσει.

Η ήττα είναι πάντα μία ήττα. Είμαι τόσα χρόνια στο ποδόσφαιρο και υπάρχουν και οι ήττες. Πρέπει να προχωρήσουμε, να κοιτάξουμε μπροστά και να παλέψουμε. Περίοδοι τέτοιοι υπάρχουν στο ποδόσφαιρο. Πρέπει να προχωρήσουμε. Γιατί θα πρέπει να σκεφτόμαστε πως αυτή η ήττα ήταν διαφορετική από την προτελευταία που είχαμε. Ή ακόμη και από αυτήν που είχαμε δεχθεί πριν από δύο χρόνια.

Αυτή δεν είναι μία καλή περίοδος για εμάς. Πριν από μία εβδομάδα ήμασταν ήρωες. Το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να αντιδράσουμε και να δουλέψουμε πολύ για να διορθώσουμε τα πράγματα. Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να δημιουργούνται αντιπαλότητες. Πάντα προσπαθώ να μιλάω με καλά λόγια για όλες τις ομάδες. Να μην σπέρνουμε διχόνοια. Όσο για το νέο format του Europa League και την απώλεια των δύο αγώνων, είναι περίπλοκο για εμάς. Πρέπει να αντιδράσουμε άμεσα. Να πάρουμε πόντους που είναι απαραίτητοι στα επόμενα παιχνίδια. Οι ήττες περιπλέκουν την κατάσταση».

Subscribe

Related articles

Στην Κωνσταντινούπολη αρχίζει η νέα Euroleague για τον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός ξεκινάει τη νέα του σεζόν στην Euroleague...

Αλόνσο: «Το ποδόσφαιρο ήταν άδικο για εμάς με τη Μπάνια Λούκα, είναι ένα κακό αποτέλεσμα»

Ο Ουρουγουανός τεχνικός, Ντιέγκο Αλόνσο, έδωσε στις δηλώσεις...

Βαθμολογία UEFA: Μια… ανάσα από την 24η θέση η Κύπρος!

Πάφος, Ομόνοια και ΑΠΟΕΛ προσέθεσαν και άλλους βαθμούς...

Χαραλάμπους: «Ο Λουτσέσκου είναι ένας εξαιρετικός προπονητής, θα ανακάμψει ο ΠΑΟΚ»

Οι δηλώσεις του προπονητή της Στεάουα Βουκουρεστίου, Ηλία...