Καλαϊτζάκης στο Gazzetta: «Είμαστε Παναθηναϊκός, θέλουμε όλα τα τρόπαια!»

Ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης μίλησε στο Gazzetta μετά τη καλή του εμφάνιση στον ημιτελικό του Stoiximan Super Cup κόντρα στον Άρη και αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον μεγάλο τελικό κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο, Ολυμπιακό.

  • «Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη ακόμα»
  • «Οι συμπαίκτες μου, μου το κάνουν εύκολο»
  • «Θα επηρεαστεί η ψυχολογία του ηττημένου, αλλά…»

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΡΟΔΟ: Γιώργος Κούβαρης

Ο Παναθηναϊκός AKTOR δεν χρειάστηκε να φορτσάρει μέχρι να επικρατήσει στο… ρελαντί των «κιτρίνων» στον πρώτο (κατά σειρά) ημιτελικό της διοργάνωσης. Το τελικό 81-68 θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι και πλασματικό καθώς η διαφορά ήταν σταθερά πάνω από τους 20 πόντους στο μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου.

Αν μη τι άλλο οι πρωταθλητές Ευρώπης και Ελλάδας διαθέτουν μια πλειάδα από παίκτες-σταρ και παίκτες οι οποίοι αποτελούν τους βασικούς πρωταγωνιστές της ομάδας ωστόσο υπάρχουν και εκείνοι που είναι… πάντα έτοιμοι για τη «βρώμικη» δουλειά, για την δουλειά που δεν φαίνεται και συνήθως δεν έχουν τα τόσο… λαμπερά ονόματα. Παρόλα αυτά δηλώνουν «παρών» όταν και όποτε τους ζητηθεί. Είτε θα παίξουν πέντε λεπτά, είτε λιγότερα, είτε περισσότερα.

Ένας από αυτούς είναι ο Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, ο οποίος ήρθε από τον πάγκο, έδωσε ενέργεια στους «πράσινους» και βοήθησε ώστε να ανοίξει γρήγορα η ψαλίδα της διαφοράς χωρίς να χρειαστεί ο Παναθηναϊκός να μπει σε διαδικασία… ανησυχίας. Στα 17:38 που αγωνίστηκε είχε 11 πόντους με 2/3 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 4/5 βολές, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και 2 λάθη.

«Καμία ομάδα δεν είναι έτοιμη ακόμα»

Μετά το τέλος του αγώνα μίλησε στο Gazzetta και είπε ότι «θέλαμε να μπούμε στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν και από το πρώτο λεπτό να ήμασταν συγκεντρωμένοι, να παίζαμε ομαδικά και να ήμασταν επίσης σκληροί στην άμυνα. Με εξαίρεση το πρώτο δεκάλεπτο στη συνέχεια ήμασταν πολύ συγκεντρωμένοι, τόσο επιθετικά, όσο και αμυντικά. Πλέον περιμένουμε τον τελικό για το πρώτο τρόπαιο της σεζόν.»

Ο Κώστας Σλούκας είχε πει ότι πρόκειται για τον λιγότερο σημαντικό τίτλο της σεζόν, με τον διεθνή γκαρντ/φόργουορντ να συμφωνεί αλλά να τονίζει κιόλας: «Συμφωνώ ότι είναι το λιγότερο σημαντικό της χρονιάς γιατί βρισκόμαστε ακόμα στο ξεκίνημα της σεζόν και καμία ομάδα δεν είναι στο peak της. Παρόλα αυτά είναι ένα τρόπαιο και είμαστε ο Παναθηναϊκός! Οπότε διεκδικούμε όλα τα τρόπαια.»

«Οι συμπαίκτες μου, μου το κάνουν εύκολο»

Όσο για τον ίδιο και το πόσο έτοιμος είναι ανά πάσα ώρα και στιγμή έχοντας παρουσιάσει ακόμα καλύτερο πρόσωπο στην preseason και τώρα στο πρώτο επίσημο ματς της σεζόν; «Να έχουμε υγεία και όλα θα έρθουν. Ξέρω τι μου ζητάει ο προπονητής μου από πέρυσι, μένω συγκεντρωμένος ενώ και οι συμπαίκτες μου, μου το κάνουν εύκολο» ανέφερε και στάθηκε στον μεγάλο τελικό με τον Ολυμπιακό:

«Κακά τα ψέματα, αλλά ούτε εμείς, ούτε ο Ολυμπιακός βρισκόμαστε στο 100%. Ακόμα είναι η αρχή. Όμως δεν παύει να είναι ένας τελικός Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Ένα ντέρμπι το οποίο τα τελευταία χρόνια είναι και το καλύτερο στην Ευρώπη. Όλη η Ελλάδα θα το βλέπει και ελπίζω να είμαστε εμείς οι νικητές.»

«Θα επηρεαστεί η ψυχολογία του ηττημένου, αλλά…»

Πώς μπορεί όμως να επηρεάσει το αποτέλεσμα του τελικού ενόψει της έναρξης της Euroleague την ερχόμενη Πέμπτη (3/10) στο Βερολίνο κόντρα στην Άλμπα; «Πέρυσι χάσαμε για 25 πόντους διαφορά στο Super Cup από τον Ολυμπιακό, μας επηρέασε λίγο στην αρχή μέχρι να βρούμε τα πατήματά μας, αλλά στη συνέχεια, μέρα με την ημέρα, προπόνηση με την προπόνηση, παιχνίδι με το παιχνίδι παρουσιαστήκαμε καλύτεροι ενώ με την έλευση του Κέντρικ γίναμε η καλύτερη ομάδα στην Ευρώπη.

Είναι ένας τελικός, κρίνεται ένας τίτλος, σίγουρα θα επηρεάσει την ψυχολογία του ηττημένου αλλά είμαστε αθλητές, είμαστε επαγγελματίες ώστε να παρουσιαστούμε καλύτεροι» ήταν τα λόγια του Καλαϊτζάκη ο οποίος σε ερώτηση για την… επιστροφή στην πόλη όπου πανηγύρισε την κατάκτηση της Euroleague, ανέφερε:

«Είναι και πρώτη αγωνιστική. Με το που θα προσγειωθούμε θα ξυπνήσουν τρομερές αναμνήσεις για όλους μας. Καθώς πέρυσι σηκώσαμε το 7ο. Έχουμε όλοι πολύ ωραίες αναμνήσεις και ευελπιστώ να ξεκινήσουμε τη σεζόν με νίκη στο γήπεδο όπου κατακτήσαμε το πρωτάθλημα Ευρώπης.»

Subscribe

Related articles

Γιουσούφ Γιαζιτσί, ένας αρτίστας στο λιμάνι

Καλλιτέχνης, αρτίστας, ένας μάγος από την Μαύρη Θάλασσα στο...

Θέλει νέο τριετές συμβόλαιο με την Λίβερπουλ ο Φαν Ντάικ

Ο Βίρτζιλ Φαν Ντάικ θέλει νέο τριετές συμβόλαιο...

Ολοκληρώνεται η 3η αγωνιστική με ματς στο Δασάκι

Με την αναμέτρηση που θα αρχίσει στις 19:00...