Ο Αρσέν Βενγκέρ ανέλαβε επικεφαλής του «Global Football Development» της FIFA και παρουσιάστηκε επίσημα από τον πρόεδρο της παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο

Η FIFA προσέλαβε τον Αρσέν Βενγκέρ

Μία σημαντική θέση στις τάξεις της FIFA ανέλαβε ο Αρσέν Βενγκέρ, καθώς προσλήφθηκε ως επικεφαλής του «Global Football Development».

Ο Αλσατός προπονητής είχε μείνει χωρίς ομάδα έπειτα από την λύση της συνεργασίας του με την Άρσεναλ το καλοκαίρι του 2018 και πρόσφατα διέψευσε τις φήμες που τον ήθελαν να βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για να διαδεχτεί τον Νίκο Κόβατς στην τεχνική ηγεσία της Μπάγερν Μονάχου.

Ο 70χρονος παρουσιάστηκε σήμερα από τον πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Τζιάνι Ινφαντίνο, στο νέο του πόστο για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου σε ολόκληρο τον κόσμο και σε δηλώσεις του τόνισε:

«Ανυπομονώ για να ξεκινήσω την πορεία μου σ’ αυτή την πολύ σημαντική πρόκληση, όχι μόνο γιατί πάντα με ενδιέφερε η ανάλυση του αθλήματος αλλά και γιατί η αποστολή της FIFA είναι πραγματικά παγκόσμια. Η νέα FIFA έχει ως επίκεντρο των στόχων της το ίδιο το άθλημα και είναι αποφασισμένη να αναπτύξει το παιχνίδι σε πολλούς διαφορετικούς τομείς του. Θεωρώ ότι μπορώ να προσφέρω και θα βάλω όλη μου την ενέργεια σε αυτό».

Ακολουθήστε το ΦΩΣ στο Facebook