Η σημασία της διαχείρισης του Ορτέγα που παίζει… σχεδόν μόνος του στο αριστερό άκρο

Ο Αργεντίνος αριστερός μπακ των Ερυθρόλευκων έχει πάρει… επ’ ώμου τη συγκεκριμένη θέση αλλά με δεδομένη και την αγωνιστική εικόνα του με τον Αρη χρειάζεται τη σχετική διαχείριση.

Ο Φρανσίσκο Ορτέγα… χρεώθηκε αισθητά τη φάση του 1-0 στο Αρης – Ολυμπιακός – χωρίς βέβαια να είναι ο μόνος που είχε την ευθύνη καθώς η μπάλα πέρασε από το κέντρο και μετά από εκείνον και τους στόπερ – αλλά αυτό συνέβη επειδή «έχασε» τον νεαρό Ντιαντί σε επίπεδο μαρκαρίσματος. Ένα βασικό ζητούμενο με τον Ορτέγα όμως έχει να κάνει με τη διαχείρισή του.

Στα 25 του χρόνια ο Αργεντίνος διεθνής αριστερός μπακ έχει ήδη πέντε ματς φέτος σε μία θέση όπου η εναλλακτική είναι είτε ο Κοστίνια (αν και δεξιός μπακ) είτε ο Αποστολόπουλος, που δεν συμπεριλαμβάνεται όμως σταθερά στις αποστολές της ομάδας.

Είναι σαφές ότι ο Ορτέγα δεν γίνεται να βγάλει όλο το αγωνιστικό… φορτίο αυτής της θέσης και ανεξάρτητα από την απόδοσή του θα χρειαστεί… ανάσες ως προς την άκρως απαιτητική συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Οπότε σε αυτήν την περίσταση η λύση θα προκύψει εκ των έσω, δεδομένου ότι στις… καθυστερήσεις της μεταγραφικής περιόδου ο Ολυμπιακός δεν φαίνεται να αναζητεί αριστερό μπακ. Βέβαια για το Λυών – Ολυμπιακός ο Αργεντίνος είναι φαβορί για την αρχική 11άδα. Ασχέτως αυτού, όμως, έχει ξεχωριστή σημασία η διαχείριση του βασικού αριστερού μπακ των Πειραιωτών.

Subscribe

Related articles

Ηρθε για τον Πανιώνιο και αποθεώθηκε ο Τσερίσεβ

Ο Ντένις Τσερίσεβ έφτασε στην Ελλάδα για λογαριασμό...

Γιώργος Βασιλείου: «Στόχος η κατάκτηση του Κυπέλλου

Ο Διευθυντής Ποδοσφαίρου του Απόλλωνα Λεμεσού, Γιώργος Βασιλείου,...

Ο Μπαπέ έγινε επίσημα ιδιοκτήτης της Καέν της Ligue 2

Ο Κιλιάν Μπαπέ απέκτησε το 80% των μετοχών...

Προπονείται σε φουλ ρυθμούς ο Μπρινιόλι

Ο Αλμπέρτο Μπρινιόλι έχει ξεπεράσει απόλυτα τον τραυματισμό...