Η πιο δύσκολη «μάχη» και δύο… πρέπει

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στην Γαλλία από την Λιόν (2-0) στο πρώτο του αλλά και συνάμα πιο δύσκολο παιχνίδι στην League phase του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν τα κατάφεραν απέναντι στους Γάλλους αν και θα πρέπει να σημειωθεί πως υπάρχουν πράγματα τα οποία κρατάει η ομάδα του λιμανιού ενόψει της συνέχειας.

Διαβάστε επίσης: Ο Φλικ «έπιασε» Βαλβέρδε και Μαρτίνο

Ο Ολυμπιακός πάλεψε στην έδρα της Λιόν, στην πιο δύσκολη αποστολή του σε αυτή την πρώτη φάση της διοργάνωσης και θα μπορούσε να έχει πάρει κάτι από το ματς, αν δημιουργούσε την συνθήκη του αιφνιδιασμού.

Αυτό ήταν το ζητούμενο σε μια δύσκολη έδρα και απέναντι σε μια ομάδα που «καίγονταν» για νίκη, την στιγμή μάλιστα που υπήρχαν και τα προβλήματα με τις απουσίες.

Κανείς δεν πρέπει να ξεχνά ποιος ήταν ο αντίπαλος των «ερυθρόλευκων» απόψε κι αυτό πρέπει να σημειωθεί.

Η Λιόν μπορεί να μην είναι στα καλύτερα της στα πρώτα ματς του γαλλικού πρωταθλήματος αλλά μιλάμε για μια εξαιρετική ομάδα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Από την στιγμή λοιπόν που ο Ολυμπιακός δεν βρήκε πρώτος το γκολ τα πράγματα έγιναν δύσκολα γιατί η Λιόν κατάφερε να σκοράρει και μάλιστα σε μια φάση που δεν φαίνονταν απειλητική για την εστία του Τζολάκη.

Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φάσεις και στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν μπόρεσαν να βρουν δίχτυα, αλλά είναι βέβαιο πως πάλεψαν το ματς από το πρώτο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Στάθηκαν βέβαια άτυχοι καθώς μείωσαν με αυτογκόλ του Τσαρ στο 87’ αλλά ο Γουίλιαν που έκανε την σέντρα υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ και το γκολ δεν μέτρησε.

Πριν όμως αναφερθούμε σε αυτά που πρέπει να κρατήσει η ομάδα του λιμανιού ενόψει της συνέχειας, θα πρέπει να επισημανθεί η σημασία των δύο αγώνων με Ατρόμητο (πρωτάθλημα) και Μπράγκα (Γιουρόπα Λιγκ) στο Καραϊσκάκη.

Ο Ολυμπιακός θα δώσει δύο πολύ σημαντικά παιχνίδια στο Φάληρο μέσα σε μια εβδομάδα και για την ομάδα του Πειραιά υπάρχουν δύο «πρέπει» σε αυτά τα ματς.

Οι «ερυθρόλευκοι» πρέπει να κρατήσουν την μαχητικότητα με την οποία αντιμετώπισαν το παιχνίδι καθώς η ομάδα του λιμανιού το πάλεψε το ματς, άσχετα με το αν δεν πήρε θετικό αποτέλεσμα.

Οι πειραιώτες κρατούν όμως και άλλα πράγματα που έχουν να κάνουν με την απόδοση κάποιων παικτών. Ο Κωστούλας για παράδειγμα έδωσε πολλές μάχες και απείλησε την εστία της Λιόν.

Λίγο μάλιστα έλειψε να πετύχει ένα εκπληκτικό γκολ αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι. Έδειξε καλή εικόνα ο νεαρός σέντερ φορ μπαίνοντας στα δύσκολα.

Επίσης ο Πιρόλα έδειξε ότι είναι στόπερ που έχει πολλά περιθώρια εξέλιξης, καθώς ο Ιταλός αμυντικός έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Είναι κεντρικό μπακ στο οποίο μπορεί να βασιστεί ο Μεντιλίμπαρ κι αυτό είναι μεγάλη υπόθεση.

Ο Γιάρεμτσουκ, ο Ρέτσος και ο Κωστούλας…

Όπως επίσης οι «ερυθρόλευκοι» θα πρέπει να σταθούν με προσοχή στο διάστημα από το πρώτο μέχρι το δεύτερο γκολ, γιατί υπήρξε ένα πεντάλεπτο με έλλειψη συγκέντρωσης κι αυτό στοίχισε στην φάση του 2-0 των γηπεδούχων.

Subscribe

Related articles

Μακάρι να είναι πάντα έτσι! | Blog

Ο Αντώνης Καλκαβούρας ταξίδεψε στην Ρόδο με την...

Η εντεκάδα της ΑΕΛ κόντρα στην Ομόνοια

Με 2 αλλαγές σε σχέση με το τελευταίο...

Με δύο αλλαγές η Ομόνοια κόντρα στην ΑΕΛ

Ο Βάλντας Νταμπράουσκας επέλεξε τον Εβάντρο αντί του...