Η δύναμη της έδρας, ένας κόουτς μαέστρος, ο killer φορ και η κορυφή: κιτρινόμαυρη! | Blog

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει στην επικράτηση της Ένωσης, την εκπληκτική δουλειά σε διάβασμα και κοουτσάρισμα του Αλμέιδα, γράφει για πρόσωπα και έχει υστερόγραφα…

  • Τα πρόσωπα της νίκης και ο σούπερ Πιερό…

Σημειώναμε όλο το προηγούμενο διάστημα, έπειτα αλλά και πριν την γκέλα με την Καλλιθέα, τη σημασία και την ουσία της πρώτης σημαντικής αναμέτρησης στης Φιλαδέλφειας τα μέρη για την ΑΕΚ, απέναντι στον Παναθηναϊκό, αυτός έτυχε να είναι ο πρώτος μεγάλος αντίπαλος. Καταγράψαμε με κάθε τρόπο το ποσό ανάγκη είχε όλος ο οργανισμός να φτάσει η ομάδα σε μια σημαντική νίκη με έναν εκ των βασικών ανταγωνιστών, έπειτα από τον χαμένο περσινό τίτλο στο φινάλε της σεζόν, αλλά και το σοκ του αποκλεισμού από την Ευρώπη, ο οποίος φυσικά και επιμένω να θεωρώ και να εκτιμώ ότι θα ταλαιπωρήσει αφάνταστα την Ένωση, ως τουλάχιστον τα μέσα της σεζόν και ανάλογα την ανταπόκρισή της έως τότε στις εγχώριες διοργανώσεις.

Στο κατάλληλο timing ήρθε η μεγάλη αυτή μάχη με την ομάδα του Αλόνσο και η νίκη τελικά για εκείνη του Αλμέιδα… Απογειώθηκε το μέγεθος της επιτυχίας της επικράτησης επί του Παναθηναϊκού για την ΑΕΚ, χάρη στην ήττα του ΠΑΟΚ στην έδρα του από τον Άρη, μιας και με το συνδυασμό αυτών των αποτελεσμάτων η ομάδα του Πελάδο επέστρεψε στην κορυφή, την οποία και απολαμβάνει πλέον δίχως συντροφιά, όπως ίσχυε την προηγούμενη φορά, κατά τη διάρκεια της οποίας βρέθηκε σε αυτή (πριν το ματς με την Καλλιθέα)… Ωστόσο η μεγαλύτερη σημασία της νίκης αυτής δεν αφορά την πρωτιά, ούτε το τρίποντο σε ένα ντέρμπι, άλλωστε έχει συνηθίσει να το καταφέρνει αυτό η ΑΕΚ χάρη στον Αλμειδα.

Η νίκη αυτή είναι σημαντική για την επιστροφή της πίστης σε όλους μέσα, γύρω και έξω από την ομάδα, αλλά και για την αυτοπεποίθηση που παίρνει μεγάλη ώθηση, τη στιγμή που το είχε περισσότερο ανάγκη από ποτέ! Το έκανε μάλιστα με πειστικό τρόπο, παρά τα προβλήματά της, έχοντας ένα καλό (το πρώτο) 45λεπτο και ένα δεύτερο στο οποίο ανταποκρίθηκε άριστα στη διαχείριση του αγώνα και του 1-0 που είχε βρει χάρη στον Πιερό! Έχοντας μεγάλο όπλο ξανά και την άμυνά της, αφού δεν επέτρεψε στον αντίπαλο όχι μόνο να σκοράρει, αλλά να βρει και καθαρές ευκαιρίες για να το κάνει, για να το πιστέψει ότι ίσως και να μπορεί, σε κανένα σημείο του αγώνα και ας είχε στην έναρξη του δεύτερου 45λεπτου υπέροχη ο Παναθηναϊκός.

Τα πρόσωπα της νίκης και ο σούπερ Πιερό…

Α

Είναι απίθανη η ανταπόκριση για άλλη μια φορά των αμυντικών της ΑΕΚ απέναντι σ-κατά γενική ομολογία- κορυφαίο Έλληνα επιθετικό (ο οποίος πάντως δεν βρίσκει φέτος δίχτυα εντός συνόρων). Αρχικά ο Κάλενς και αφού του πήρε 4 σερί μονομαχίες, έπειτα ο Βίντα, στου οποίου το χώρο δράσης μεταφέρθηκε ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, με την ελπίδα ότι απέναντι στον Κροάτη στόπερ θα τα βρει πιο εύκολα, απ’ ότι με αντίπαλο τον Περουβιανό αμυντικό. Μάταια βέβαια όπως αποδείχτηκε… Για άλλη μια φορά το πλάνο του Αλμέιδα απενεργοποίησε εντελώς τον Ιωαννίδη και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην απειλήσουν οι πράσινοι την εστία του Θωμά Στρακόσα (πλην μιας κεφαλιάς του Γιεντβάι που ήταν εύκολο να τη βγάλει).

Σε πολύ καλή βραδιά και τα μπακ με κορυφαίο τον Ρότα… Ανέβηκε πολλές φορές, πιστώνεται ασίστ και τη μέρα που συμπλήρωσε 100 ματς με την φανέλα της ΑΕΚ επιβεβαίωσε ότι διανύει περίοδο παρατεταμένης καλής φόρμας. Στην πιο σπουδαία στιγμή του Παναθηναϊκού για να απειλήσει και να σκοράρει (από λάθος γύρισμα του Βίντα) αντέδρασε γρήγορα και έκοψε προ τετ α τετ τον Ιωαννίδη… Μια χαρά τα πήγε όμως και ο Πήλιος στο δύσκολο έργο που είχε με τον Τετέ και έδειξε χαρακτήρα μετά το κακό του παιχνίδι με την Καλλιθέα. Στα χαφ Σιμάνσκι (που έπαιζε από νωρίς με κίτρινη αδίκως) και Πινέδα κυριάρχησαν απόλυτα απέναντι σε Μαξίμοβιτς και Αράο, τη στιγμή που ο Περέιρα έκανε τη διαφορά με τις ανακτήσεις μπάλας και την ένταση όσο είχε δυνάμεις (δεν είναι ακόμη στο 100% σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και δύναμης).

Εξαιρετική η επιλογή του Ματίας Αλμέιδα με τον Αργεντινό μέσο και ας ξένισε πολλούς πριν το ματς. Η τριάδα των χαφ της ΑΕΚ είναι γεγονός ότι κατάπιε την αντίστοιχη του Παναθηναϊκού. Ο Κοϊτά φουλ έντασης και άριστη τακτική ανταπόκριση, πολλά γκάζια ο Ελίασον και φυσικά ο μεγάλος πρωταγωνιστής, ο Φραντζί Πιερό, ο οποίος σκόραρε με μια κεφαλιά οβίδα και κέρδισε και το πέναλτι για το τελικό 2-0 από τον Άμραμπατ. Πραγματικά όμως δεν ήταν μόνο για αυτά κορυφαίος: έκανε ότι ήθελε τον Ίνγκασον σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα, την οποία κατέβαζε και έσπαγε άριστα, ενώ άσκησε και πολλή σωστά πίεση όταν έπρεπε στο πρώτο τρίτο του αντιπάλου.

Στο τέλος της κουβέντας μας έπαιξαν ρόλο η δύναμη της έδρας, αφού η Νέα Φιλαδέλφεια ήταν καμίνι, το γεγονός πως ο Αλμέιδα είναι ένας κόουτς μαέστρος και μετρ στα ντέρμπι και φυσικά ο killer φορ Πιερό… Αυτά (και τα παραπάνω όπως η σούπερ ανασταλτική λειτουργία) ήταν αρκετά για να γίνει η κορυφή: κιτρινόμαυρη!

Α

Υγ: Η απάντηση στην οποία ερώτηση για τα αγωνιστικά, είτε πρόκειται για την εικόνα μιας ομάδας, είτε για τη προσωπικότητά της, είτε για τραυματισμούς και άλλα, δίνεται πάντα στο χορτάρι. Επειδή πολλοί ρωτούσαν για το πόρισμα της… έρευνας (τάχα μου) για τους τραυματισμούς στην ΑΕΚ, υπάρχει, το έχω στα …χέρια μου και αυτό αναφέρει: αρνητές ήττας στην Νέα Φιλαδέλφεια και σε ντέρμπι! Πιο σοβαρά όμως τώρα η απάντηση δόθηκε ουσιαστικά και αποστομωτικά από τον Μπονίνι στην ανάρτησή του στο instagram. Οι παίκτες της ΑΕΚ έβγαλαν σούπερ ένταση, μεγαλύτερη από τον αντίπαλο και είχαν καλύτερα… γκάζια και δύναμη από αυτούς. Το physical game της ομάδας του Πελάδο δεν φαίνεται να δύναται ομάδα να το ακολουθήσει και αυτό για να το πετύχεις θέλει πολλή δουλειά καθημερινά και σε σημαντικά απαιτητικό βαθμό (και στις προπονήσεις). Όσο για τον Αλμέιδα, ένα από τα καλύτερά του ματς σε επίπεδο ανάγνωσης του αντιπάλου, αλλά και κοουτσάρισμα εξαιρετικό με αλλαγές όλες στην ουσία του ματς και την κατάλληλη στιγμή.

Subscribe

Related articles

Η ανάρτηση του Μαρσιάλ με τον Πιερό για τη νίκη στο ντέρμπι

Ο Αντονί Μαρσιάλ πανηγύρισε τη νίκη της ΑΕΚ...

Η τετράδα που έδωσε επιθετικό αέρα και φρεσκάδα στον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός, WyScout: Η φρεσκάδα και το επιθετικό πνεύμα των...

Την Τετάρτη η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδος, μπαίνουν και οι Big-4

Κύπελλο Ελλάδος: Την Τετάρτη η κλήρωση, μπαίνουν και ΠΑΟΚ,...

Η επιλογή του Αλόνσο και η ευκαιρία που του δόθηκε

Το πρώτο ημίχρονο που πέταξε ο Παναθηναϊκός εξαιτίας...

Πήρε Σαμπανάτζοβιτς η Ομόνοια 29Μ

Ενίσχυση στο φινάλε των μεταγραφών για την Ομόνοια...

Προπόνηση σε δύο γκρουπ στον Παναθηναϊκό, ατομικό ο Μαξ

Σε δύο γκρουπ δούλεψαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού...