Δίψα ομάδας και «λαού» για το διπλό στο «ΠΑΠ»

Η Ανόρθωση ξεπροβάλλει για το «τριφύλλι», (19:00 CABLENET, GAZZETTA CY) και με τη δέουσα σοβαρότητα άπαντες στο πράσινο στρατόπεδο προσεγγίζουν τον αγώνα.

Ενδεικτικές οι τοποθετήσεις Νταμπράουσκας και Φαμπιάνο, «διαθέτει βαριά φανέλα η Ανόρθωση», «πάντα είναι δύσκολα με την Ανόρθωση εκεί μέσα».

Ντέρμπι, 2ο διαδοχικό για την Ομόνοια και μάλιστα σε μια δύσκολη έδρα, απέναντι σε μια ομάδα με κάκιστο ξεκίνημα και πολλά εσωτερικά προβλήματα. Όλο αυτό το σκηνικό ωστόσο κάνουν ακόμη πιο δύσκολο το έργο της, καθώς θα τεθεί αντιμέτωπη με μια παθιασμένη ομάδα και κόσμο, που ψάχνουν διακαώς την επιτυχία.

Στο χέρι της Ομόνοιας λοιπόν είναι να μην τους το επιτρέψουν. Με πολύ καλή ψυχολογία, απόρροια των συνεχόμενων νικών, καλείται να ανταποκριθεί στην πρόκληση που έχει ενώπιον της και να κατακτήσει ένα πολύ σημαντικό «διπλό». Το 4Χ4 και η διατήρηση του αλάνθαστου, προϋποθέτει μια πολύ καλή εμφάνιση, σε ένα ματς απαιτήσεων.

Με στόφα ανωτερότητας, να βγάλει στο χορτάρι τη δεδομένη ποιότητα της, εκεί που υπερτερεί από την αντίπαλο της, ώστε να γείρει την πλάστιγγα προς το μέρος της. Τακτικά θέλει έξυπνη προσέγγιση το παιχνίδι, εκμετάλλευση της άρτιας τεχνικής και ταχύτητας της επιθετικής της γραμμής, αλλά αυτό προνοεί σαφώς καλύτερη παρουσία στο κομμάτι της δημιουργίας. Ο «άξονας» να παρουσιαστεί στο ύψος των περιστάσεων και γενικότερα η ομάδα να βγάλει τη φρεσκάδα και τις εντάσεις, που της έλειψαν με την ΑΕΚ. Και δη να μην επιτρέψει στην Ανόρθωση να νιώσει άνετα στην έδρα της και να πιστέψει ότι μπορεί να της κάνει τη ζημιά.

Μόνο με αυτά τα συστατικά, θα μπορέσουν οι πράσινοι του Νταμπράουσκας να φθάσουν σε καρέ νικών στο ξεκίνημα της σεζόν, κάτι που έχει να πετύχει το τριφύλλι από τη σεζόν 2008-09!

Ο Λιθουανός κόουτς έχει στη διάθεση του τους Ατζίλι και Λοΐζου, σημαντικότατη εξέλιξη που αυξάνει τις ποιοτικές επιλογές της ομάδας από τον πάγκο. Εκτός πλάνων παραμένει ο Μασούρας.

Σε ότι αφορά την 11άδα, μία αλλαγή ίσως έχουμε από τον Λιθουανό κόουτς. Ο Φαμπιάνο θα είναι στο τέρμα, στην άμυνα οι Ντιούνκου, Κουλιμπαλί, Παναγιώτου, Χαμάς. Στη μεσαία γραμμή, σίγουροι οι Μάριτς και Εράκοβιτς. «Παίζεται» η θέση του Εβάντρο, σε ένα ματς που θα θέλει τρεξίματα και μάχες στο κέντρο, με τους Κούσουλο και Χάμπο να τη διεκδικούν. Στις πτέρυγες οι Σίμιτς, Σεμέδο και αιχμή του δόρατος ο Στεπίνσκι. Δεν αποκλείεται να δούμε τον Σίμιτς στο «10», με τον Αλιούμ στο δεξί «φτερό».

800 φίλοι των πράσινων εξάντλησαν εν ριπή οφθαλμού τα εισιτήρια που τους αναλογούσαν και θα δώσουν τη δίκη τους μάχη από το πέταλο, για να κερδηθεί η αποψινή αναμέτρηση.

ΑΓ

Subscribe

Related articles

Σερ Άλεξ Φέργκιουσον: «Η άνοια με ανησυχεί 100%»

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, στα 82 του χρόνια,...

Ολυμπιακός – Θέτιδα Βούλας 4-0: Νέα φιλική νίκη για τις Ερυθρόλευκες

Θετικά σημάδια παρουσίασε και στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας της,...

Ο Φεράρι αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 36o λεπτό του Βόλος

Ο Βόλος έμεινε με αριθμητικό μειονέκτημα στην αναμέτρηση...

Γιαννακόπουλος: «Δεν μου επιτρέπεται να βρεθώ στο Καλλιμάρμαρο»

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος με δήλωση του εξήγησε τους...

Ναν: «Δεν είμαι έτοιμος για αυτό που θα δω στο Καλλιμάρμαρο»

Ανυπόμονος για το Καλλιμάρμαρο και το παιχνίδι του...