Έξω πάμε… καλά: Η Ελλάδα 3η σε παραβάσεις στις διοργανώσεις της UEFA, 1η στο Conference League

Έρευνα που αφορά τις οικονομικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στις ευρωπαϊκές ομάδες, ανέδειξε την Ελλάδα τρίτη σε παραβάσεις, ενώ συγκεκριμένα στο Conference League, έχουμε πάρει την… πρωτιά σε πρόστιμα.

Οι ελληνικές ομάδες είναι έτοιμες να ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στη League Phase των κορυφαίων ευρωπαϊκών διοργανώσεων της UEFA. Ο ΠΑΟΚ θα ριχτεί πρώτος στη μάχη του Conference League, καθώς θα έρθει αντιμέτωπος με τη Γαλατασαράι (25/9), ενώ σειρά έχει το Λυών Ολυμπιακός (26/9) και το Μπόρατς Παναθηναϊκός, στις 3 Οκτώβρη.

Σκοπός των τριών εκπροσώπων μας είναι η παράταση του ευρωπαϊκού αυτού ταξιδιού, με τις μικρότερες δυνατές οικονομικές απώλειες.

Έρευνα του δικηγορικού γραφείου «Άλκης Αντωνίου», που ειδικεύεται στο αθλητικό δίκαιο, «έφερε στο φως» στοιχεία που προκαλούν προβληματισμό και αφορούν την οικονομική ζημία που έχουν υποστεί οι ελληνικές ομάδες τη σεζόν 2023/24. Αυτές προέχρονται από πρόστιμα που έχουν επιβληθεί από τη διοργανώτρια αρχή σε τυχόν παραβάσεις.

Όσον αφορά την Ελλάδα, λοιπόν, τα ευρήματα της συγκεκριμένης έρευνας δεν είναι ιδιαίτερα καθυσηχαστικά. Βρισκόμαστε στο Νο.3 του αντίστοιχου πίνακα, με την οικονομική ζημία από τα πρόστιμα που έχουμε φάει να «αγγίζει» το 1.198.000 ευρώ. Οι πέντε ομάδες μας τιμωρήθηκαν συνολικά 39 φορές την περασμένη σεζόν!

2

Στο Europa League, είμαστε επίσης στην 3η θέση με σύνολο 440.000 ευρώ σε πρόστιμα, ενώ στο Conference League, έχουμε καταφέρει να πάρουμε την πρωτιά σε οικονομικές ποινές, με το αντίστοιχο ποσό να ανέρχεται στις 471.125 ευρώ!

Από τους πέντε εκπροσώπους μας στην Ευρώπη τη χρονιά 2024/24, ο Παναθηναϊκός είναι εκείνος που έχει δεχθεί τις περισσότερες χρηματικές τιμωρίες (34), ενώ είναι 2ος στις συνολικές οικονομικές ποινές σε όλες τις διοργανώσεις, πίσω από τη Μαρσέιγ (συνολικό ποσό οικονομικών ποινών 474.500 ευρώ). Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι 4ος στον αντίστοιχο πίνακα, καθώς σε 16 ματς έκανε 28 παραβάσεις.

Δευτεραθλητής στα… πρόστιμα που δόθηκαν στην τρίτη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση είναι ο ΠΑΟΚ που κλήθηκε να πληρώσει 315.375 ευρώ την περασμένη σεζόν, αφήνοντας πίσω μόνο τη φιναλίστ του θεσμού, Φιορεντίνα.

3

Όσον αφορά τις υπόλοιπες χώρες στις οποίες επιβλήθηκαν οικονομικές κυρώσεις, η Ιταλία βρέθηκε στην πρώτη θέση, καθώς 59 πρόστιμα μοιράστηκαν στις επτά ομάδες που την εκπροσώπησαν. Το αντίστοιχο ποσό ανέρχεται στα 1.7949.000 ευρώ για τη γειτονική μας χώρα.

Το παράδοξο είναι ότι οι Αγγλία και Ισπανία, που έστειλαν οκτώ ομάδες στην Ευρώπη έκαστη, είναι εκτός της πρώτης δεκάδας στη σχετική λίστα με τις οικονομικές ποινές.

Η πιο συχνή αιτία για την επιβολή οικονομικών κυρώσεων είναι το άναμα των βεγγαλικών, καθώς λεχουν εντοπιστεί 291 σχετικές παραβάσεις. Η ρίψη αντικειμένων στον αγωνιστικό χώρο ακολουθεί με 185 περιστατικά.

Subscribe

Related articles

Με τις γνωστές απουσίες στη Ρόδο η Athens Kallithea

Χωρίς εκπλήξεις η αποστολή της Athens Kallithea για...

«Ξεμπούκωσε» με… 30άρα στην Κωνσταντινούπολη

Αν και είχε πολλές απουσίες (Σλούκας, Μπράουν, Λεσόρ,...

Live TV: Μάνστεστερ Σίτι

Παρακολουθήστε LIVE από το Gazzetta την εξέλιξη της...

Αυτή είναι ημερομηνία του πρώτου El Clásico της σεζόν

Η αναμονή έφτασε στο τέλος της, καθώς ανακοινώθηκε...

Ολυμπιακός ONEX – Στρούμιτσα 3-0: Μεγάλη πρόκριση για τους Ερυθρόλευκους

Ο Ολυμπιακός ONEX τελείωσε τη δουλειά που είχε ξεκινήσει...