Ένα παιχνίδι που δεν είχε ούτε ένα θετικό να κρατήσεις και ο Ολυμπιακός ήταν χειρότερος απ’ ότι με Παναιτωλικό | Blog

Το γκολ του Αγιούμπ Ελ Καμπί στο 95ο λεπτό δεν έφτιαξε σε καμία των περιπτώσεων την κάκιστη εικόνα που είχαν οι παίκτες του Μεντιλίμπαρ απέναντι στον Αρη. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

  • Ναι είναι ορατό το ενδεχόμενο μίας ακόμα μεταγραφής μεσοεπιθετικού αλλά η αλλαγή της εικόνας καλείται να είναι μεγάλη

Γράφαμε τις παραμονές του αγώνα με τον Αρη πώς οι Ερυθρόλευκοι θα έπρεπε να κάνουν με διαφορά το καλύτερό τους παιχνίδι για να πάρουν το αποτέλεσμα της νίκης. Ο Ολυμπιακός μετά από αυτό το 2-1 στη Θεσσαλονίκη κατέληξε να έχει κάνει το χειρότερο δυνατό παιχνίδι του και το χειρότερο για φέτος.

Πρακτικά ο Ολυμπιακός πήγε στη Θεσσαλονίκη και έκανε ένα τόσο κακό παιχνίδι που στον αγωνιστικό χώρο φάνηκε χειρότερος ακόμα και σε σχέση με το 0-0 με τον Παναιτωλικό. Υπήρχε μήπως κάποιο θετικό αγωνιστικό στοιχείο που μπορούσε να κρατήσει κανείς από τον Ολυμπιακό; Όχι κανένα. Μα κανένα. Ούτε σε επίπεδο ομαδικής λειτουργίας ούτε από πλευράς προσώπων.

Αρχικά ήταν μόνο κάποιες μενομωμένες πολύ καλές στατικές φάσεις από τον Τσικίνιο, μετά ένα πολύ καλό φάουλ του Ολιβέιρα και στο τέλος η πολύ καλή συνεργασία στο 1-2 του Ελ Καμπί (με τον Ροντινέι και τον σκόρερ του 95ου λεπτού). Επί της ουσίας τίποτα για ένα τέτοιο και τόσο απαιτητικό παιχνίδι. Και σε έναν αγώνα όπου οι Ερυθρόλευκοι είχαν θέματα σε όλους τους τομείς: ανασταλτικά, τακτικά, δημιουργικά και επιθετικά.

Μετά από ένα… καμπανάκι με τον Παναιτωλικό θα περίμενε κανείς μία πιο καλή και πειστική εμφάνιση. Ωστόσο η αγωνιστική εξέλιξη δεν υπάρχει. Αυτή η εξέλιξη που απαιτείται για μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Ολυμπιακός. Δεν βλέπουμε ένα σύνολο που έχει σαφές σχέδιο στο γήπεδο, δεν βλέπουμε κάτι το απόλυτα οργανωμένο ή ένα κάθετο ή στρωτό ποδόσφαιρο και δεν υπήρχαν και παίκτες που να στάθηκαν ή να ξεχώρισαν. Έχουμε σημειώσει ξανά πώς o Ολυμπιακός πρέπει να γίνει απρόβλεπτος και να βγάλει ποιότητα στο γήπεδο. Να αναδείξει την ποιότητα που έχει ως σύνολο. Έως τώρα τα… βαριά του και βασικά του χαρτιά και ατού δεν του βγαίνουν. Ούτε απέδωσε ανάλογα το 4-4-2 με Ελ Καμπί και Γιάρεμτσουκ παρότι σκόραρε στο τέλος ο Μαροκινός.

Ναι είναι ορατό το ενδεχόμενο μίας ακόμα μεταγραφής μεσοεπιθετικού αλλά η αλλαγή της εικόνας καλείται να είναι μεγάλη

Σε αυτή τη φάση πολλά θα είναι τα… βέλη προς τον προπονητή – που φυσικά έδωσε την οπτική του στις δηλώσεις του – και γενικά ο κόσμος μπορεί να ξεχάσει εύκολα και το τρόπαιο του Conference League (δυστυχώς αλλά μπορεί να γίνει και αυτό) και κάθε τι άλλο. Ποτέ όμως δεν ευθύνεται μόνο ένας για το αγωνιστικό πρόσωπο μίας ομάδας. Ο Ολυμπιακός είναι εξαιρετικά πιθανό να κλείσει μία ακόμα προσθήκη (προσθήκη μεσοεπιθετικού) όμως για να αλλάξει την εικόνα του στο γήπεδο χρειάζονται αρκετά πράγματα και ενώ έχει μπροστά του μία σειρά από άκρως απαιτητικούς αγώνες. Η διαφορά που θα πρέπει να δούμε συγκριτικά με το ματς του Σαββάτου καλείται να είναι μεγάλη ως προς τη συνέχεια.

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: «Δεν ήμασταν καθόλου επιθετικοί στο α’ μέρος, δεν μπορούμε να ‘χαρίζουμε’ το πρώτο ημίχρονο»

«Δεν μπρορούμε να ‘χαρίζουμε’ το πρώτο ημίχρονο. Δεν ήμασταν καθόλου επιθετικοί (και επικίνδυνοι). Είχαμε την εντύπωση ότι αν είχαμε την κατοχή θα ήμασταν… pic.twitter.com/33NH1nHio7

— gazzetta.gr (@gazzetta_gr) September 21, 2024

Επί της διαιτησίας προσωπικά σέβομαι τα παράπονα της κάθε ομάδας και όταν νιώθει ότι αδικείται. Επίσης επί προσωπικού δεν είδα μία τόσο καλή διαιτησία γενικά στο Αρης – Ολυμπιακός και αυτό είναι ανεξάρτητο φυσικά από τα παράπονα των Πειραιωτών και τη δυσαρέσκεια που προέκυψε από τη μεριά τους. Η εμφάνιση του Ολυμπιακού από την άλλη ήταν τόσο κακή που οι περισσότεροι θα επικεντρωθούν εκεί. Ο Ολυμπιακός μας δείχνει μία ομάδα που δεν δημιουργεί ορθολογικά, δεν αναπτύσσεται σωστά και δεν απειλεί ή δεν σκοράρει στον βαθμό που θα έπρεπε. Χρόνος προφανώς υπάρχει για την απαραίτητη βελτίωση αλλά εν μέσω συνεχόμενων αγώνων σε Ελλάδα και Ευρώπη τα αγωνιστικά «πρέπει» μαζεύονται και είναι πλέον αρκετά.

Subscribe

Related articles

Με Μόρσεϊ και Ντιγκινί το τεράστιο διπλό της Καλαμάτας με ανατροπή στο 92′

Οι χρυσές αλλαγές του Νίκου Αναστόπουλου, Μόρσεϊ και...

Απόλλων Λεμεσού: Αυτό το… κάτι!

Παρά το γεγονός πως είχε να δώσει επίσημο...

Επίσημη η παραίτηση της Σουλούκου από την Ρόμα

Η Λίνα Σουλούκου παραιτήθηκε από τον ρόλο της...

Ποκουσέφσκι για το ιστορικό ματς στο Καλλιμάρμαρο: «Εκπληκτικό γεγονός, φανταστικό»

Ο Αλεξέι Ποκουσέφσκι αποθέωσε το τουρνουά «Παύλος Γιαννακόπουλος»...

Τσικίνιο: «Ψηλά τα κεφάλια, πάμε Ολυμπιακάρα»

Ο Τσικίνιο στέλνει ηγετικό μήνυμα ενόψει της συνέχεια,...

Αυτό είναι το πλέον ανησυχητικό και επώδυνο για τη συνέχεια στον Ολυμπιακό… | Blog

Ο Κ. Νικολακόπουλος γράφει στο blog του στο Gazzetta δέκα πράγματα που...

Ο ΑΠΟΕΛ πάει για «τρίλιζα» απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα

Έχοντας απέναντί του μια «μαχητική» αντίπαλο, τη Νέα...

Ένας κυριακάτικος πρωινός καφές με τον Παύλο! | Blog

Με αφορμή την μεγάλη γιορτή στο Καλλιμάρμαρο, Ο...