Ένα ντέρμπι που ο Ολυμπιακός ήθελε να νικήσει αλλά οι μικροί του έδωσαν πολλά παραπάνω από βασικά ατού του | Blog

Η φρεσκάδα και η καλή εικόνα των πιτσιρικάδων Χρήστου Μουζακίτη και Μπάμπη Κωστούλα είναι ένα από τα πράγματα που κρατά από το στείρο 0-0 με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

  • Οι πιτσιρικάδες κέρδισαν εκ νέου πολλούς πόντους αλλά όχι παίκτες που προορίζονται για βασικοί

Δεν είμαι από αυτούς που θα ισχυριστώ ποτέ προφορικώς ή γραπτώς ότι μία ισοπαλία σε ένα μεγάλο και δύσκολο ντέρμπι είναι κακό αποτέλεσμα. Ωστόσο είναι σίγουρο πώς αυτό το 0-0 δεν το ήθελε ο Ολυμπιακός κόντρα στον Παναθηναϊκό. Πώς ήταν η νίκη αυτή που επιζητούσε περισσότερο από κάθε τι άλλο και ότι αυτό το στείρο 0-0.

Για να βγει βέβαια ιδανικά ένα αγωνιστικό σχέδιο και ένα πλάνο χρειάζονται άπαντες σε μία ομάδα και αυτή είναι μία αλήθεια. Και το γεγονός είναι πώς ο Ολυμπιακός πήρε από λίγα έως και πολύ λίγα πράγματα από αρκετά βασικά αγωνιστικά του ατού. Ο Ολυμπιακός δεν μπήκε καλά στο ντέρμπι του ΟΑΚΑ και αυτό έφτασε στο να του στοιχίσει σχεδόν ένα ημίχρονο. Και όταν βρέθηκε σε θέση βολής δεν βρήκε το γκολ ούτε από τον Ελ Καμπί, ούτε από τον Κωστούλα ή τον Μασούρα και ούτε από κανέναν από τους άλλους παίκτες του που απείλησαν την αντίπαλη εστία.

Οι πιτσιρικάδες κέρδισαν εκ νέου πολλούς πόντους αλλά όχι παίκτες που προορίζονται για βασικοί

Σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός κανένας δεν περισσεύει. Όλοι χρειάζονται. Σε αυτό το ντέρμπι ο Ολυμπιακός είχε αγωνιστικά ανάγκη τους πάντες αλλά από αρκετούς παίκτες του δεν πήρε πράγματα. Βασικά πήρε από τους πιτσιρικάδες Μουζακίτη και Κωστούλα πολλά παραπάνω από αρκετά βασικά ατού του.

Για παράδειγμα ο Ολιβέιρα δεν ανταποκρίθηκε στον ρόλο του στο πρώτο μέρος, οι Κοστίνια και Ορτέγα αντιμετώπισαν δυσκολίες στα μετόπισθεν και οι Ντάνι Γκαρθία και Βέλντε δεν βοήθησαν ερχόμενοι από τον πάγκο. Από την άλλη στον Ολυμπιακό είδαν τον Τζολάκη και τους στόπερ του Ρέτσο και Κάρμο να είναι σε πολύ καλή μέρα, τον Εσε να τα δίνει όλα και τους μικρούς Μουζακίτη και Μπάμπη Κωστούλα να… λάμπουν αγωνιστικά.

Ο 17χρονος χαφ που πάλεψε και πάλι σκληρά σε όλα τα επίπεδα και είχε ακόμα και φάση για γκολ και ο Μπάμπης Κωστούλας που μπαίνοντας για να παίξει αρχικά πίσω από τον φορ έδωσε… πνοή μεσοεπιθετικά στον Ολυμπιακό και είχε 2 πολύ μεγάλες φάσεις. Μάλιστα ο νεαρός στράικερ ήταν με διαφορά η καλύτερη από τις αλλαγές του Ισπανού τεχνικού στο παιχνίδι.

Όσο για τον Ζέλσον Μαρτίνς ο Πορτογάλος ήταν κινητικός, ήταν απειλητικός και είχε συμμετοχή σε φάσεις του Ολυμπιακού αλλά δεν ήταν ουσιαστικός στις τελικές του αποφάσεις. Γενικά μπορούμε να σταθούμε στο ότι το διάστημα που ο Κωστούλας βρέθηκε πίσω από τον στράικερ ο Ολυμπιακός απέδωσε πολύ καλύτερα και ότι οι αλλαγές που ήρθαν μετά και έφεραν τον νεαρό στράικερ στα άκρα δεν βοήθησαν ανάλογα.

Γενικά ήταν ένα ντέρμπι όπου και ο ίδιος ο Μεντίλιμπαρ έδειξε πώς περίμενε καλύτερα πράγματα γενικά και όχι μόνο την προσπάθεια του β’ μέρους. Το κλισέ του «εάν δεν μπορείς να νικήσεις τουλάχιστον να μην χάσεις» ισχύει σε αυτήν την περίπτωση όμως ο Ολυμπιακός θα πρέπει να μάθει από αυτά τα ντέρμπι και να γίνει πολύ καλύτερος καθώς στα έως τώρα μεγάλα του παιχνίδια (για φέτος) έχει την ήττα με 2-1 από τον Άρη και το 0-0 με τον Παναθηναϊκό. Τα χαρισματικά του πιτσιρίκια πάντως είναι για ακόμα ένα ματς (μετά τη Μπράγκα) ένα θετικότατο αγωνιστικό στοιχείο.

Subscribe

Related articles

Τι πάει λάθος με τον Λάσα Ντβάλι στον ΑΠΟΕΛ;

Από βασικός πυλώνας της άμυνας του ΑΠΟΕΛ οδηγώντας...

Η Μπαρτσελόνα θέλει να επιστρέψει στο «Καμπ Νόου» πριν το τέλος του 2024

Η αντιπρόεδος της Μπαρτσελόνα αποκάλυψε ότι σκοπεύουν να...

Νέος «πονοκέφαλος» για τον Φλικ: Νοκ-άουτ και ο Φεράν Τόρες

Ο Φεράν Τόρες τραυματίστηκε απέναντι στην Αλαβές και...

Τέλος ο Μακελελέ από τον Αστέρα Τρίπολης

Ο Κλοντ Μακελελέ εντός της ημέρας θα αποτελέσει...